• Uutiset
  • Yleisurheilijat ry:n ammattilaisuuden tietopankki julkaistu jäsenistölle

Yleisurheilijat ry:n ammattilaisuuden tietopankki julkaistu jäsenistölle

Yleisurheilijat ry:llä on ollut käynnissä urheilijoiden ammattilaisuustaitojen edistämishanke, johon olemme saaneet rahoitusta International Athletics Foundation -säätiötä. Hankkeen lopputuloksena yhdistyksen jäsenistön käyttöön on nyt julkaistu tietopankki ammattilaisuuden eri osa-alueista.

Hankkeen tausta-ajatuksena on ollut havainto siitä, että etenkin huipputasolle nousemassa olevat urheilijat ovat jääneet liian usein yksin sen kanssa, miten ammattilaisuutta tai puoliammattilaisuutta kannattaa lähteä rakentamaan. Liian usein urheilijat ovat joutuneet keksimään pyörän uudestaan, kun valmiita neuvoja ja ohjeita on ollut tarjolla vähän. Yleisurheilijat ry:ssä päätimme kantaa kortemme kekoon ja omalta osaltamme auttaa urheilijoita asiassa. Olemme siksi järjestäneet aiheesta erilaisia koulutustilaisuuksia ja muodostaneet nyt julkaistun tietopankin. Tietopankki sisältää käsikirjamaisen ohjeistuksen, linkkilistaa (sisältää mm. keväällä järjestetyn webinaarisarjan urheilijan sosiaalisesta mediasta) ja videomuotoisen tiivistelmän aiheesta. Kokonaisuuden osa-alueet ovat:

  • Urheilijayrittäjyys ja ammattiurheilijan talous
  • Urheilijabrändit ja sosiaalinen media
  • Yhteistyökumppanuudet
  • Managerit
  • Asiantuntijapalvelut, akatemiat ja kaksoisura
  • Kilpaileminen ja kilpailujärjestäjien kanssa toimiminen

Yleisurheilijat ry:n puheenjohtaja Topias Koukkula taustoittaa kokonaisuutta lisää: ”Yleisurheilijat ry:n yksi keskeisistä toiminta-ajatuksista on ollut alusta alkaen yleisurheilijoiden ammatinharjoittamisen edistäminen. Nyt valmistunut tietopankki on konkreettinen esimerkki tästä. Olen kokonaisuudessaan todella tyytyväinen valmistuneeseen tietopankkiin. Yleisurheilijoille on nyt käytössä käsikirjamainen ohjeistus, josta löytää tietoa esimerkiksi yhteistyökumppanuuksien hankkimista ja kilpailuneuvotteluja varten”

Kokonaisuudesta päävastuussa ollut Yleisurheilijat ry:n toiminnanjohtaja Tuomas Rouvali on tyytyväinen, että urheilijan ammattilaisuuden tukeminen vaikuttaa olevan nousemassa suurempaan huomioon: ”Olen ilolla huomannut, että eri toimijat Olympiakomiteasta lähtien ovat alkaneet järjestää urheilijoille koulutuksia esimerkiksi urheilijan taloudesta. Toivon, että tulevaisuudessa nämä asiat on integroitu samalla tavalla itsestään selväksi osaksi urheilijoille tarjottavaa tukea kuin esimerkiksi fyysiseen suorituskykyyn liittyvät tukipalvelut”.

Kokonaisuus on Yleisurheilijat ry:n jäsenistön käytössä. Jos et ole vielä liittynyt jäseneksi, niin tsekkaa yhdistyksen tämän vuoden loppuun voimassa olevat jäsenkriteerit ja niiden täyttyessä liity jäseneksi täältä.

Voit lukea kokonaisuudesta lisää täältä.