• Jäsenyys

Liity Yleisurheilijat ry:n jäseneksi

Yleisurheilijat ry:ssä voit liittyä joko varsinaiseksi jäseneksi tai kannatusjäseneksi. Varsinaiseksi jäseneksi voivat liittyä kaikki alta löytyvät jäsenkriteerit täyttävät suomalaiset yleisurheilijat. Vuoden 2023 jäsenmaksu varsinaisille jäsenille oli 10 euroa. Uusille jäsenillemme liittymisvuosi 2023 oli ilmainen. Vuoden 2024 jäsenmaksu varsinaisille jäsenille on niin ikään 10 euroa. Yhdistyksen hallitus tulee linjaamaan uusien jäsenten liittymisvuoden 2024 jäsenmaksun vuoden 2024 ensimmäisessä kokouksessaan.

Kannatusjäseneksi voivat liittyä niin yksityishenkilöt, yritykset kuin yhteisötkin. Kannatusjäsenenä pääset tukemaan toimintaamme ja saat lisäksi neljästi vuodessa kannatusjäsenkirjeessä ajankohtaista tietoa yhdistyksen toiminnasta ja urheilijoita koskettavista ajankohtaisista asioista. Vuoden 2024 kannatusjäsenmaksu on 50 euroa yksityishenkilöille ja vähintään 300 euroa yrityksille ja yhteisöille.

Voimassaolevat jäsenkriteerit uusille jäsenille ovat seuraavat:

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi ovat oikeutettuja:

  • Vuosina 2019-2024 SUL:n tulospistetaulukon 9 pisteen mukaisen tuloksen tehneet urheilijat (pl. viestit). 9 pisteen tulokset löydät täältä.
  • Vuosina 2019-2024 yleisen sarjan ulko-ja sisäratojen EM-, MM-ja Olympiakisoissa kilpailleet urheilijat, mukaan lukien parayleisurheilun yleisen sarjan EM-ja MM-kilpailut sekä paralympialaiset.
  • Vuosina 2019-2024 Suomi-Ruotsi-maaottelussa kilpailleet urheilijat (pl. ottelut ja kävelyt) sekä kävelyissä ja otteluissa Kalevan kisoissa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneet urheilijat.
  • Vuoden 2024 SUL:n valmennusryhmiin kuuluvat parayleisurheilijat.

Jäsenyys on voimassa viisi vuotta eteenpäin siitä, kun urheilija on viimeksi tehnyt jäsenkriteerit täyttävän tuloksen tai muuten täyttänyt ne. Esimerkiksi vuonna 2021 Ruotsi-ottelussa kilpailleen urheilijan jäsenyys on voimassa vuoden 2026 loppuun.

Miksi liittyä Yleisurheilijat ry:n jäseneksi?

  • Voit hyödyntää yhdistyksen jäsenetuja ja verkostoja.
  • Saat käyttöösi yhdistyksen ammattilaisuudessa auttavat materiaalit, joissa mm. kerrotaan miten kisajärjestäjiä lähestytään, miten urheilijayrittäjyys toimii ja mitä somessa kannattaa tehdä.
  • Saat ajankohtaista tietoa yleisurheilijoita koskevasta edunvalvonnasta ja keskustelunaiheista. Pääset myös halutessasi mukaan vaikuttamaan.
  • Saat tukea kohdatessasi ongelmia ja epäkohtia.
  • Pääset osallistumaan jäsenille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Jäsenenä voit olla juuri niin aktiivinen tai epäaktiivinen kuin haluat. Yleisurheilijat ry:n jäsenyys ei siis velvoita mihinkään.

Jäsenedut

Oikeudellinen tuki

  • Jouko Juntunen asianajotoimisto Factasta tarjoaa jäsenillemme mahdollisuuden maksuttomaan puhelinkeskusteluun asianajajan kanssa. Keskustelun aikana saat ilmaisia neuvoja ja ohjeita pohtimiisi kysymyksiin. Myös juoksuradoilta tutun Joukon esittelyn löydät Factan sivuilta.

Yleisurheilijat ry pitää jäsenistönsä puolta

Mikäli olet ollut yhdistyksen varsinainen jäsen ja varsinaisen jäsenyyden jäsenkriteerit eivät enää jatkossa täyty, pysyt toiminnassa mukana alumnijäsenyyden kautta.

Yhdistyksen jäseneksi tai kannatusjäseneksi voi liittyä täältä: