• Uutiset
  • Turvallisemman tilan sivumme on julkaistu

Turvallisemman tilan sivumme on julkaistu

Urheilijoiden oikeudet on turvattava joka tilanteessa. Tätä varten olemme julkaisseet turvallisemman tilan sivun. Löydät sieltä määrittelemämme urheilijoiden oikeudet, niihin liittyvää tietoa ja yhteydenottolomakkeen, jonka kautta urheilijat voivat kertoa kokemistaan ja havaitsemistaan epäkohdista. Yhteyttä voivat ottaa kaikki urheilijat, myös he, jotka eivät kuulu jäsenistöömme. Toivomme, että mahdollisuus ilmoittaa epäkohdista urheilijoiden omille edustajille madaltaa kynnystä tuoda niitä esiin.

Epäkohtien ei aina tarvitse olla suuria aiheuttaakseen harmia. Kuulemme mielellämme erilaisia arkisia havaintoja mm. leirien ja kilpailujen järjestelyistä. Meille voi siis kertoa, jos esimerkiksi kilpailuissa ei ole huolehdittu asianmukaisista pukeutumistiloista tai urheilijoilla ei sadekelillä ole mahdollisuutta suojautua säältä. Kuulemme myös mielellämme kehitysehdotuksista, joilla yleisurheilumaailmasta tulisi parempi meille kaikille.

– Turvallinen yleisurheilu kuuluu kaikille ja on hienoa, että meillä on nyt urheilijalta urheilijalle kulkeva kanava, mihin kertoa havaitsemistaan epäkohdista. Urheilun kehittäminen on yhteispeliä. Tämä projekti on yksi osa kokonaisuutta, jossa urheilijoiden ääni on entistä vahvemmin tässä yhteispelissä mukana, taustoittaa Yleisurheilijat ry:n puheenjohtaja Ella Junnila.

Linkki sivulle: https://www.yleisurheilijatry.fi/turvallinen-tila/

Lisätiedot: Ella Junnila, hallitus@yleisurheilijatry.fi tai 0505516855